Thread: plot1 problem

Started: 2009-08-14 21:47:56
Last activity: 2009-08-17 20:59:48
Topics: SAC Help
Onur Tan
2009-08-14 21:47:56
Dear all,

I have several sac file. I read them and plot with limited Y axis.

r cev.x drp.x
ylim on -6e-3 6e-3
plot1

If you look at the attached file, the first data is plotted with wrong axis limits. When I change the read sequence
r drp.x cev.x
sac plots the first data (not the second or others) with the range of e+10 again. However, when the ylim is off, it is fine.

On the other hand, there is no problem with the single plot command (plot).

Is there a bug?

I use sac v101.2 on cygwin.

thanks
onur tan




Dr. Onur TAN |------------------------------------------------------------
------------- |
| TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi | TUBITAK Marmara Research Center |
| Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü | Earth and Marine Sciences Institute |
| Gebze - Kocaeli | Gebze - Kocaeli - TURKEY |
--------------------------------------------------------------------------

Attachments
  • Arthur Snoke
    2009-08-17 20:59:48
    I have not looked at the code, but there may be some confusion about the
    allowed options for ylim but no error.

    My take is that if one has two time series and one wants to plot them on a
    single plot (p2), ylim with one set of arguments works. But if you have
    two or more traces and want to fix the scale for all of them, you may have
    to repeat the arguments, like

    ylim -2e+05 +2e+05 -2e+05 +2e+05

    (values appropriate for the set I pulled up).

    That works for me, while the single set of arguments failed for one of the
    plots.

    The wording in the help file implies that the last value(s) given apply to
    all time series following, but that may not be for the fixed set as you
    desire.

    At any rate, I have given you what is hopefully a work-around. Let me now
    if this does not work.

    On Fri, 14 Aug 2009, Onur Tan wrote:

    Dear all,

    I have several sac file. I read them and plot with limited Y axis.

    r cev.x drp.x
    ylim on -6e-3 6e-3
    plot1

    If you look at the attached file, the first data is plotted with wrong axis limits. When I change the read sequence
    r drp.x cev.x
    sac plots the first data (not the second or others) with the range of e+10 again. However, when the ylim is off, it is fine.

    On the other hand, there is no problem with the single plot command (plot).

    Is there a bug?

    I use sac v101.2 on cygwin.

    thanks
    onur tan




    Dr. Onur TAN |------------------------------------------------------------
    ------------- |
    | TÜB?TAK Marmara Ara?t?rma Merkezi | TUBITAK Marmara Research Center |
    | Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü | Earth and Marine Sciences Institute |
    | Gebze - Kocaeli | Gebze - Kocaeli - TURKEY |
    --------------------------------------------------------------------------

Page built 04:04:09 | v.b'59d0d2